Skjønnhet

Hvordan finner jeg en god fuktighetskrem for tørr hud?

Finn riktig fuktighetskrem for huden din

Huden vår trenger en god balanse mellom fuktighet og lipider for å fungere som en beskyttende barriere. Alle hudtyper har ulike behov som krever tilpasset ansiktspleie. Ettersom daglig rens av ansiktet kan forstyrre hudens beskyttende barriere og bidra til en tørr hud, behøver vi en fuktighetskrem til ansiktet som støtte.

Den beste fuktighetskremen for ansiktet

Selv om alle hudtyper har ulike behov, tør vi nesten påstå at den beste fuktighetskremen av ansiktskremene våre er fra hudpleieserien Cactus.

Kaktusen har egenskapen til å lagre et høyt innhold av fuktighet, noe som gjør at ekstraktet i serien hjelper huden til å holde seg hydrert i opptil 24 timer. Produktene i vår hudpleieserie Cactus kan brukes både dag og natt, og har en formel med 100 % naturlige aktive ingredienser som er utvunnet fra økologisk dyrkede fikenkaktus og aloe vera-planter som foredles med botaniske oljer av meget høy kvalitet. Disse lette formlene gir huden en sunn glow i ansiktet og en langvarig fukttilførsel. Les mer om den fantastiske fikenkaktusen

Hvilken fuktighetskrem passer for meg?

Som sagt er hver hud unik og krever tilførsel av forskjellige mengder fuktighet. Her er fire situasjoner hvor det hjelper å bruke fuktighetskrem.

#1 Huden min føles bra etter rens. Men jeg vil fortsatt gi den en forfriskende pleie.

En normal hud er en hud som ikke blir for tørr eller fet, og bør pleies slik at den ikke havner i ubalanse slik at den blir for tørr eller for fet. En lett, hurtigabsorberende fuktighetskrem laget med naturlige botaniske oljer, som babassuolje, vil styrke hudens naturlige beskyttende barriere og gi umiddelbar, langvarig fuktighet.

Tips: Når kald, tørr vinterluft stresser ansiktshuden din og gjør den tørr og ru, anbefaler vi at du bruker en fyldigere ansiktskrem med høyere oljeinnhold

#2 Jeg har kombinert hud. En formel som gir fuktighet og en matt finish hadde vært perfekt.

For en kombinert hud som blir lett fet i t-sonen eller andre deler av ansiktet, trengs en fuktighetskrem med lavt oljeinnhold, så det ikke tynger huden. Fuktighetskremen som er perfekt i dette tilfellet er en lett fuktighetskrem som gir langvarig fuktighet og har en mattende effekt på en kombinert hudtype. For å tilføre ekstra fuktighet i løpet av dagen anbefaler vi å påføre ansiktsmisten vår rett over sminken eller på usminket hud.

        

#3 Jeg føler at huden min trenger en fuktboost noen ganger

En forfriskende og fuktighetsgivende ansiktsmist er perfekt å bruke for å gi huden en fuktboost med i løpet av dagen. Enten det er om sommeren for å kjøle ned huden, eller om vinteren for å motvirke effekten av tørr luft som oppstår innendørs. En ansiktsmist booster trøtt hud og gir en umiddelbar dose intensiv fukttilførsel, som er et godt supplement til øvrig fuktighetsgivende hudpleie. Den kan også påføres over sminke.

#4 Hvordan tar jeg effektivt vare på huden rundt øynene?

Huden rundt øynene våre er spesielt tynn og følsom. En kjølende og fuktighetsgivende øyegelé kan bidra til å redusere tegn på tretthet rundt øynene og forhindre tidlige rynker forårsaket av tørrhet.

Hvordan forhindre tørr hud etter ansiktsvask

Å fjerne sminke og smuss som påføres huden gjennom dagen bør være en fast del av din daglige hudpleierutine. Men daglig rens fjerner også deler av hudens beskyttende hydrolipidfilm, noe som kan føre til tørr hud. Derfor er det viktig å støtte hudens naturlige beskyttelsesbarriere etter rens. Når du vasker ansiktet ditt, sørg for å bruke et mildt renseprodukt. Vanntemperatur spiller også en viktig rolle, da vann som er for varmt tørker ut huden enda mer. Å eksfoliere huden for ofte og med for sterke produkter kan også skade hudens beskyttende barriere.

Slik renser du ansiktet skånsomt:

  1. Fukt ansiktet lett med vann
  2. Ta deg god tid til å virkelig massere renseproduktet inn i huden. Gjenta to ganger hvis du har mye sminke på.
  3. Skyll av renseproduktet fra huden med en myk vaskeklut og lunkent vann.

Etter at du er ferdig å rense er ansiktet ditt klart for resten av din fuktighetsgivende hudpleierutine.

ALL-DAY HYDRATION RANGE

Cactus 24h Hydrating Cream

En direkte intensiv fuktighetsgivende ansiktskrem
30 ml

Cactus 24h Hydrating Lotion

En direkte fuktighetsgivende ansiktslotion
30 ml

Cactus Hydrating Eye Cream

En avkjølende og fuktighetsgivende, lett øyekrem
10 g

Cactus Hydrating Facial Mist

En ansiktsmist som gir huden en oppfriskende fuktighetsboost
150 ml

Hudens naturlige beskyttende barriere

Hudens naturlige beskyttende barriere består av stratum corneum og syremantelen. Dette ytterste laget av huden, også kalt hornlaget, er hudens beskyttelse mot påkjenningene fra det ytre miljø. Syremantelen er en emulsjon av vann og olje. Den består av talg, svette, hudceller og vann som frigjøres gjennom huden og er en veldig tynn film som dekker hornlaget. Sammensetningen av syremantelen kan variere på grunn av indre og ytre påvirkninger, som varme eller kulde samt alder, hormonbalanse og væskeinntak.