Birch

Et vårsymbol som forynger kroppen

Akkurat som fuglesang bebuder at våren er på vei, er de unge løvene på bjørken et tegn på friskhet, vitalitet og ny vekst. Dette slanke treet med sin hvite bark er derfor et ekte vårsymbol. Mellom mai og juni vokser bjørketreet kraftig og er fullt av ingredienser som også gir ny drivkraft og energi til våre egne systemer. 
Ettersom bjørken ble forbundet med den vakre, fjærkledde norrøne gudinnen Frøya, ble det utpekt som et hellig tre. I tysk og slavisk folketro ble det regnet som et tegn på uskyld. Å hente et bjørketre til landsbyen som et symbol på den gryende våren, er en skikk som har overlevd helt til i dag – maistangen av bjørk kan ses i mange landsbyer og på torg i Tyskland om våren.  Ifølge tradisjonen skulle ungkarer presentere et pyntet bjørketre til sin elskede – kanskje et symbol som skulle holde henne sunn og vakker.
Bjørkesaft var kjent blant tyskerne som en skjønnhetsfremmende og styrkende kur og ble brukt mot feber og magelidelser, mens et avkok av bjørkeløv ble brukt til å behandle hudsykdommer og sår. I Nord-Europa og Russland ble bjørken brukt som slankemiddel – verdifulle stoffer som vitamin C aktiverer en naturlig fettforbrenning. Flavonoider fra bjørk, når de inntas, er detoksifiserende og bidrar til å beskytte cellene ved å stimulere den metabolske aktiviteten og transportere overflødig vann bort fra vevene. Denne vanndrivende effekten var tradisjonelt kjent som en «vårkur».
Weledas produkter med bjørk omfatter foryngende vårdrikker og kroppsbehandlinger som glatter ut og renser huden.


 

Birch Body Scrub

Naturlig body scrub som peeler og rengjør

Birch Cellulite oil

Naturlig kroppsolje mot cellulitter