Calendula

En yndet hageplante med store helbredende, beroligende og styrkende egenskaper

Ringblomsten er en viktig plante i urtehager og prydhager, og er generelt sett en populær hageblomst. Det finnes knapt noen annen plante som er så allsidig og effektiv – på grunn av dens helbredende kraft har vi dyrket den i urtehagene våre i over 80 år.

Ringblomsten var ikke bare populær som medisinplante. De strålende, gylne og frodige blomstene var også utbredt som prydplante blant grekerne, romerne, inderne og araberne. Ringblomstens gylne farge har lenge blitt brukt i tekstiler, matvarer og kosmetikk, og i Europa, hvor planten ble introdusert sent i middelalderen, etablerte den seg raskt som et kjærkomment tilskudd til maten og som en medisinplante.

Ringblomstens energiske og livlige vekst kombinerer elementene vann og ild med den varmende, duftende harpiksen man finner i de saftige bladene og stengler fylt med fuktighet. Ringblomstens fargesprakende gule, oransje og røde blomster absorberer store mengder lys og varme fra solen. Ringblomstens aktive forbindelser bekjemper betennelse og fremmer dannelsen av nytt vev, samtidig som carotenoidene, flavonoidene og de eteriske oljene styrker huden i møte med ytre påvirkninger. Ringblomsten er derfor særlig verdsatt for sin dynamiske, styrkende kraft, som har en beskyttende og vernende effekt på strukturene i sunn hud. Den har også en lindrende, oppløftende effekt på hud som er ute av balanse, enten den er tørr, betent eller stresset.

 

Grunnet ringblomstens beroligende og oppløftende særpreg, egner den seg utmerket for den sarte huden til nyfødte og småbarn. Hos spedbarn og små barn danner huden et varmende og beskyttende lag med fettdepoter for å sikre at indre organer fungerer som de skal. Men ung hud kan ikke selv tilpasse seg brå temperaturforandringer. Spedbarns hud trenger ekstra hjelp i form av kjærlig pleie, klær og varmende behandlinger. I den forbindelse kan de lindrende ekstraktene av ringblomst bidra til å utvikle den unge hudens motstandskraft og beskyttende rolle.

På grunn av sine kraftig fornyende og beskyttende evner spiller ringblomsten en viktig rolle i mange av produktene våre. Du finner tinkturer og oljeekstrakter fra denne strålende planten i rundt 30 av våre preparater og kosmetiske produkter, og da ringblomsten er uvurderlig for utviklingen av barns hud, har den i over 50 år vært nøkkelplanten for våre baby- og barneprodukter.

 

 

Calendula Facial Cream

Mykgjørende hudkrem til babyer
50 ml

Calendula Baby Weather Protection Cream

Naturlig beskyttelse mot kulde og vind
30 ml

Calendula Nappy Change Cream

Lindrer rød stump fra første dag
75 ml

Calendula Baby Oil

Hudvennlig økologisk og naturlig babyolje
200 ml

Calendula Baby Body Lotion

Mild og fuktighetsgivende body lotion til babyer
200 ml

Calendula Shampoo & Body Wash

Mild mot huden, skånsom mot øynene
200 ml

Calendula Moisturising Body Creme

Naturlig hudkrem til baby som gir myk hud
75 ml

Calendula Toothpaste

Tannkrem uten mynte, med fennikel.
75 ml