Iris

Bevarer balansen mellom ekstrem tørrhet og fuktighet i huden

Iris har en lang historie som en beundret prydplante, men dens kvaliteter som medisinplante har også vært kjent siden oldtiden. Iris har til og med mottatt kongelig heder – den pryder det franske kongehuset Bourbons berømte våpenskjold. For oss har irisen i mange år bevist at den har utrolige egenskaper: Den kraftige jordstengelen kan holde så godt på fuktighet at irisplanter klarer seg godt selv i ekstremt våte eller tørre perioder.

Irisen bevarer vannbalansen på en omhyggelig måte gjennom en konstant prosess av generering, oppsamling, bevaring og lagring av fuktighet, med vannbevarende planteslim og absorberende stoffer, slik som sukker og stivelse i rhizomet (roten). Samtidig er bladene og stengelen av en slik struktur at irisen klarer seg godt i perioder med for mye vann. Dette skyldes den enkle, strenge, strømlinjeformede og loddrette formen og blomstenes unike arkitektoniske design.

Irisen er derfor et ideelt forbilde for huden med tanke på regulering av fuktighetsinnholdet, noe som gjør irisen ypperlig egnet for huden til unge voksne. Når normal, sunn, ung hud er silkemyk, fast, rosenrød, ikke for fet og ikke for tørr, er det på grunn av en perfekt balanse mellom optimal fuktighet og et feilfritt utseende. Men livene våre er fulle av forandringer rundt 20-årsalderen – unge voksne står på egne bein, prøver ut livets diverse aspekter og tilegner seg nye erfaringer. Disse periodene med forandring avspeiles ofte i huden, særlig i de intensive, eksperimenterende årene mellom 21- og 28-årsalderen. I løpet av denne livsfasen utsettes huden ofte for ekstreme situasjoner og kan derfor være sart og tørr, uren og tilbøyelig for betennelser.

Her finner vi paralleller til irisen: Mennesket har en overlegen evne til å balansere fornyende og nedbrytende funksjoner i hvert organ. Takket være irisens betydelige fuktskapende og formende kraft, er den en sann mester i å balansere ytterligheter. Irisens skjønnhet, utstråling og lange levetid avhenger av dens utrolige evne til å oppnå balanse ved å tilføre eller holde tilbake fuktighet etter behov. I kombinasjon med jojobaolje og beroligende trollhassel regulerer den huden på en sunn måte, slik at fuktighetsinnholdet balanseres og ung hud gjenvinner sin naturlig vakre fremtoning.

 

 

Iris Hydrating Day Cream

En naturlig dagkrem til tørr hud

Iris Hydrating Night Cream

En naturlig nattkrem til hud som er fattig på fuktighet

Iris Hydrating Facial Lotion

Naturlig fuktighetskrem til hus dom er fattig på fuktighet