Oat

Nærende og styrkende egenskaper som gjør håret mykt og skinnende

Ifølge gammel visdom er havren et korn som gir menneskene krefter. Under innhøstingen er havren – som dyrkes i nordlige strøk – den siste avlingen som tas inn fra markene. Den bruker den ekstra tiden på å absorbere og lagre sollys, luft og varme.

Elementet vann er svært viktig for havrens livskraft. Grunnet det kraftige rotsystemet og den lange vekstperioden på markene, absorberer havren store mengder vann fra jorden. På den måten tar den inn verdifull silika i væskeform etter hvert som den vokser. Sammenlignet med andre kornsorter har havren en unik evne til å absorbere to ytterligheter (varme og vann) og kombinere de to. Prosessen er en forutsetning for alle ernæringsmessige og metabolske prosesser i en levende organisme, og havren er fremragende på dette feltet. Vann strømmer mer intensivt gjennom hele planten enn den gjør i for eksempel hvete eller hirse, og det er dette som gjør havren så spesiell. Store mengder av mineralbasert silisiumdioksid, fosfor og jern føres inn i det særpregede «skjegget» på det modnende akset.

Disse naturlige stoffene i havreekstrakt kan utnyttes og brukes som hjelp til å gjenoppbygge hårets og hodebunnens normale struktur. Slik strukturerer og restituerer havren håret og dets primære oppgave, nemlig å beskytte, varme og dekke den menneskelige organismen. Når hårets tekstur er tørr og ødelagt, reduserer havrens aktive innholdsstoffer hårskjørhet og slitte tupper ved å glatte ut hårets ytterste lag. Håret reflekterer lyset best når overflaten er glatt og uskadet. Resultatet er naturlig skinnende og mykt hår.

Mild, rensende sjampo for glatt, naturlig hår.
Fuktgivende balsam med ekstrakt av økologisk havre til tørt, skadet hår