Pomegranate (punica granatum)

En ekspert på å balansere ytterligheter, stimulere og regenerere liv

Granateplet, Punica granatum, ser skjørt og tørt ut fra utsiden, men skjuler et overraskende rikt og fyldig indre med utallige frø som er innhyllet i saftig, rødt fruktkjøtt og ligner små juvelaktige bær.

Granateplet har vært kjent i mange kulturer i tusenvis av år. Det stammer fra oldtidens persiske rike, som omfattet det nåværende Hellas, Tyrkia, Iran og Irak, og dyrkes fortsatt primært i middelhavsområdet, Midt-Østen og India. I disse kulturene har frukten helt siden oldtiden blitt regnet som et symbol på skjønnhet, fruktbarhet, sensualitet og styrke. Selve planten kan nå en temmelig høy alder – noen eksemplarer er over 200 år gamle. I løpet av de siste årene har granateplets frukt blitt gjenoppdaget innen matlaging og ny kosmetikk.

Den dyrebare oljen fra granateplefrø har antioksiderende og fornyende egenskaper på grunn av sitt høye innhold av polyfenoler. Disse naturlig forekommende fytokjemikaliene fungerer som fremragende bekjempere av frie radikaler, som er kjent for å fremskynde aldring i hud og celler. Olje fra granateplefrø gir huden nytt liv slik at den strammes opp og glattes ut på en naturlig måte. Dens mange positive egenskaper har også nylig blitt bekreftet av en rekke vitenskapelige studier.

Granateplets svært oppkvikkende og vitaliserende effekt på huden økes fordi plantens vekstprosesser ikke foregår i rykk og napp, med tydelige pauser mellom fasene. De flyter i stedet inn i hverandre, overlapper og forekommer samtidig – akkurat som menneskers livsfaser. 

Vi drar mest fordel av granateplets positive egenskaper fra 40-årsalderen. I denne fasen av livet ser vi tilbake på erfaringene våre og er i stand til å se hvem vi er, og hvem vi ikke er. Men etter hvert som vi blir eldre, forandrer huden vår seg – vitaliteten reduseres, regenereringsprosessene blir langsommere og tendenser til herding kan ikke lenger automatisk oppveies fra en dag til den neste.

Det er nå granateplet er gull verdt. Det kan megle mellom motsetninger mellom det unge og det modne og la dem flyte inn i hverandre, slik at det utvikles rammer for dynamiske og regenererende effekter hos hver enkelt. Oljen fra granateplefrø stabiliserer og beroliger huden i overgangsperioder og skaper harmoni mellom indre og ytre skjønnhet. Dermed kan vi slappe av og begynne å glede oss til årene fremover.

Pomegranate crown with seeds - Weleda Open pomegranate fruit shows kernels Pomegranate flowering - Weleda Pomegranate blossom opens - Weleda Not yet ripe pomegranate fruits on tree
Styrkende serum for huden, med næringsrik granateplesaft som skiller ut radikaler helt naturlig.
Fornyer og beskytter, for strålende hud etter fylte 40.
For aktiv cellefornyelse
Best til rynker rundt øynene
Mild, kremet vask med sensuell duft
Mild, antioksiderende olje for varig strålende hud.
Beskytter aldrende hud mot miljøskader.