Rosemary

Fremmer blodsirkulasjonen og gir bedre humør

Rosmarin er en hardfør plante, men med et poetisk navn. Ros marinus kommer fra latin og betyr «dugg fra havet». I oldtiden ble rosmarin viet til gudene, særlig den greske gudinnen Afrodite, som er grunnen til at den også ble regnet som et symbol på kjærlighet.  Planten vokser i kystregionene rundt Middelhavet, fra Portugal til De joniske øyer. Den er eviggrønn og lavtvoksende og elsker varme, tørre steder, men kan om nødvendig motstå ekstrem kulde. Temperaturer på ned til -20 grader ser ikke ut til å skade den.

Selv om de gamle grekerne verdsatte den som et symbol og en rituell plante, ser det ut til at de visste lite om rosmarinens helbredende egenskaper. Det er svært lite i skriftene deres som tyder på praktisk bruk av planten. Det var ikke før i middelalderen at de mange gode kvalitetene ved rosmarinens eteriske olje ble oppdaget. Rosmarin har sterkt varmende egenskaper, hjelper fordøyelsen og stimulerer blodsirkulasjonen og nervene. Den kan også lindre revmatisme og migrene, og rosmarinolje har dessuten en antiseptisk effekt. Som tilsetning i bad har den vist seg å være nyttig ved behandling av betente sår eller sår som er vanskelige å hele, og den kan også absorberes godt og gjøre nytte for seg i salveform.

Vi bruker ekstrakter av rosmarin i pleieproduktene og legemidlene våre for å stimulere varmebalansen og blodomløpet. Den intense duften gjør deg i bedre humør og motvirker tretthet. Den kan brukes innvortes – for eksempel som te – men også utvortes som olje eller avkok.

Eterisk rosmarinolje er en gave av energi
Populær, tradisjonell såpe med oppkvikkende duft som renser og forfrisker.