Wheat

Et strukturerende og balanserende middel til hodebunnen

 

Med sine loddrette stengler og typisk kompakte aks regnes hveten ofte som den viktigste kornsorten. Den beskrives også som den «sentrale kornsorten».  Den reiser seg rank og verdig mellom jorden og kosmos, som et eksempel på det harmoniske samspillet mellom alle elementene – jord, vann, luft og ild. Resultatet er en spesielt rik dannelse av stoffer og silisiumoksid.

Hvete er en av de eldste dyrkede plantene i menneskets historie – kun mais er eldre med tanke på utbredt dyrking. Getreide, det tyske ordet for korn, ble skrevet som gitregidi i på gammelhøytysk. Det betyr «besittelse», «avkastning» eller «det som blir båret». Og hvete gir så visst avkastning, ikke bare innvendig – i ernæringsmessig kvalitet – men også i form av de utvendige mengdene som kan produseres. Stengelen kan bære flere ganger sin egen vekt i aks uten å lene seg bort fra sitt sentrum.

I hveteplanten virker det som om alle kreftene som kunne ha bidratt til overflod og vekstform har blitt holdt tilbake og dirigert over i avbalanserte, meglende funksjoner. Hvetens selvbeherskelse til fordel for avbalansert samspill mellom alle elementene fremmer stor fruktbarhet i det modne kornet. Det er særlig rikt på hvetekimolje, linol- og linolensyre samt vitamin E, som fungerer som en antioksidant.

 

Siden alle ingrediensene i hveten er i harmoni, fremmer hvetekimolje blodtilførselen til hodebunnen og gir fasthet og elastisitet. Samtidig er de nærende, oppbyggende materialene (vitamin E og lecitin) en sann gave for hårets struktur. Hvetekimoljens flerumettede fettsyrer kan også bidra til å fremme utviklingen av celler i hårroten, noe som motarbeider hårtap på en naturlig måte. Hvetekimolje harmoniserer de anabolske og katabolske prosessene i hodebunnen: Mengden av flass reduseres, og hodebunnen returnerer til den normale, sunne balansen som er så viktig for vakkert hår.

Grunnet alle disse egenskapene har vi valgt hvete som en ideell nøkkelplante for struktur og balanse. Hvis hodebunnen er ute av balanse, er hvetens harmoniserende virkning et effektivt botemiddel. Det er en enkel formel: sunn hodebunn = vakkert hår.