Wild Rose

Den utemmede skjønnheten som har harmoni som sin styrke

Blomstenes dronning, kjærlighetens ambassadør, symbolet på skjønnhet og uskyld

Den utemmede skjønnheten som har harmoni som sin styrke

Blomstenes dronning, kjærlighetens ambassadør, symbolet på skjønnhet og uskyld – ingen annen blomst fascinerer oss så uendelig som rosen.

Det er ikke så rart at rosen har en nesten legendarisk status blant blomster – selv de gamle babylonierne dyrket rosens blomster for å fremstille duftende salver av kronbladene. I det tidlige Kina ble roser dyrket i anlagte terrasser, da kineserne kjente til rosens regenererende effekt. På keiser Karl den stores tid brukte folk rosens kronblader til gurgling og til helbredende bad, mens destillasjon av den kostbare roseoljen sannsynligvis ble oppfunnet i Persia. Den eteriske oljen ble regnet for å være ytterst kostbar, da fremstillingen av den var – og er – enormt kostbar. Det skal tre millioner blomster til for å fremstille én liter roseolje. I dag finnes det utallige variasjoner og dufter med cirka 150 arter av villrosen, hvorav nesten to tredjedeler er fra Asia.

Roseplanters indre verdi er like viktig – særlig i de ville artene. Villrosen bevarer lett balansen mellom mykhet og robusthet, krav og tilpasningsevne. Når roser dyrkes, gir de ytre form til vitaliteten og harmonien vi forbinder dem med, via en særegen skjønnhet og trollbindende duft. Villroser, derimot, internaliserer livskraften sin og utvikler indre essenser, slik som den verdifulle oljen som utvinnes fra frøene av Rosa mosqueta. 

Med sine mange torner legger villrosen bånd på seg og holder tilbake impulsen til ytre vekst. Dermed dannes det en indre balanse. Denne harmonien er synlig i villrosens frukt, nypen, hvor frøene ligger pent innpakket. 

Huden vår kan også høste helsefordeler fra rosenes balansekunst. Oljen fra Rosa mosqueta beroliger og glatter ut huden, samtidig som duften av damaskrose stabiliserer humøret. Vi bruker den viltvoksende varianten Rosa mosqueta og dens røde nypefrukt i vår hudpleieserie Wild Rose Face and Body. Frøoljen fra Rosa mosqueta er en av de mest effektive oljene å glatte ut huden med. Særlig etter 30-årsalderen, når huden gradvis blir mer krevende og tørr, virker vår serie Wild Rose Skin Care effektivt.

Få glatt hud med naturlig ansiktspleie
En naturlig nattkrem med nypefrøolje
Naturlig fuktighetskrem for glattere hud
Luksuriøst rosebad med naturlig duft av roser
Luksuriøs dusjkrem med naturlige oljer
Luksuriøs kroppsolje med naturlig roseolje
Naturlig body lotion med roseduft
Naturlig deodorantspray fri fra aluminium