Almond

Alicante, Spain
Image of Almond Spain - Almond

En av de mildeste, mest verdifulle oljene til sensitiv hud

Økologisk mandelolje er en viktig ingrediens i Weledas naturkosmetikkprodukter for sensitiv hud. Den er faktisk svært ettertraktet og verdsatt som en av de mest dyrebare oljene til hudpleie. Fra babyolje til fuktgivende ansiktskrem: Mandeloljen gir den mildeste pleien til sensitiv, tørr eller irritert hud. Weleda har merket en økt etterspørsel etter produkter for sensitiv hud de siste årene. Dette er fordi den moderne livsstilen og forurensning fører til økt sensitivitet. For å oppfylle denne etterspørselen er det enormt viktig at mandeloljen vi bruker, lever opp til høye kvalitetsstandarder.

Weleda arbeider med kooperativet Manan i Valencia-regionen i Spania, som regelmessig forsyner oss med økologisk dyrkede mandler. I åsene nær byen Alicante tar hundre mandeldyrkere seg av et av de største områdene for mandeldyrking i Europa. Partnerskapet mellom Weleda og Manan blomster takket være en felles filosofi om bærekraftig utvikling og beskyttelse av miljøet. Det fremgår for eksempel tydelig av den økonomiske bruken av vann i det samlede arealet på 6000 hektar. Mandeldyrkerne sparer bevisst på vannet, en dyrebar ressurs i Spania, da overvanning med tiden kan føre til forsalting av jorden, erosjon og reduksjon av jordens fruktbarhet.

Stor innsats for bærekraft

Ved å redusere vannforbruket viser jordbrukerne at de tenker langsiktig, men det har sin pris. Utbyttet for denne gruppen av miljøbevisste dyrkere utgjør cirka 500 kilo høstede mandler per hektar, kun en tiendedel av det som kan høstes via intensive dyrkingsmetoder på plantasjer i California. For å støtte denne store innsatsen for bærekraftig dyrking må Weleda som kundevirksomhet sikre at det lavere utbyttet avbalanseres med priser som er høyere, og derfor rimelige for jordbrukerne.

Innhøsting i dette kuperte landskapet innebærer mye arbeidsintensivt samarbeid mellom arbeiderne. Det tar to erfarne arbeidere utstyrt med nett og stenger cirka ti minutter å høste fruktene av hvert tre. Det å høste mandler er ikke så lett som det ser ut til – de bugnende nettene med mandler er svært tunge, og det er fysisk krevende i og med at arbeiderne må bøye og strekke seg i timevis. Men disse jordbrukerne er svært motiverte takket være sitt langvarige partnerskap med Weleda. De er stolte over å produsere mandler av god kvalitet og håndtere dem korrekt slik at avlingen blir omhyggelig og raskt tørket etter innhøstingen.

Skånsom foredling

Under det første foredlingsstadiet tar spesielle maskiner de grønne og fortsatt myke skallene av frukten. De søte mandlene blir så åpnet opp for å avdekke den verdifulle kjernen. Størstedelen av avlingen hos Manan-kooperativet blir solgt som økologiske mandler av høy kvalitet beregnet på å bli spist av mennesker, men cirka en fjerdedel av avlingen gjennomgår en skånsom kaldpressing og filtrering i oljepressen. Den ettertraktede oljen blir deretter raffinert og økologisk sertifisert før den sendes til Weledas produksjonsfasiliteter i Sveits, Tyskland og Frankrike. Her blir den foredlet under strenge kvalitetskontroller og blir en del av Weledas mest skånsomme pleieprodukter.

Ingrediens

Fruktekstrakt av søt mandelolje

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Den fine og lette søte mandeloljen er meget hudvennlig og ideell for sensitiv og tørr hud. Søt mandelolje er svært egnet for pleie av spedbarn og små barn. Den er preget av et høyt innhold av enumettede fettsyrer.