Calendula

Schwäbisch Gmünd, Germany
Map of Germany - Calendula Raw Material

En fargesprakende, myk blomst som hjelper mot alle slags skader og betennelser

I Weledas forråd av biodynamiske, helbredende planter spiller ringblomsten en viktig rolle. Serien Calendula Baby Care er bare ett eksempel på hvordan denne helende og nyttige planten blir brukt – mange av våre andre kosmetiske produkter og medisiner kunne ikke ha blitt fremstilt uten ringblomstens verdifulle ekstrakter. Dyrking av planten til frisk foredling finner hovedsakelig sted i Europas største biodynamiske medisinplantehage ved vårt hovedkvarter i Schwäbisch Gmünd i Sør-Tyskland.

I juni hver sommer begynner medisinplantehagen å blomstre: Ringblomster lyser opp landskapet med hundretusenvis av strålende oransje blomster som dekker et område på én hektar. Rundt 3 tonn blomster blir plukket for hånd, og deretter høstes det over 14 tonn med blader og stengler. De utgjør grunnlaget for tinkturer og urteekstrakter i cirka 30 av Weledas medisinprodukter og naturkosmetikk.

Ingrediens

Calendula Officinalis Extract

Calendula Officinalis Extract

Ekstrakter av ringblomstplantens blomstrende deler over bakken har en gulgrønn til brungrønn farge. De inneholder diverse karotenoider, flavonoider og saponiner. Calendula officinalis-ekstrakter har utjevnende egenskaper og støtter regenerering av huden.