Calendula

Schwäbisch Gmünd, Germany

En fargesprakende, myk blomst som hjelper mot alle slags skader og betennelser

I Weledas forråd av biodynamiske, helbredende planter spiller ringblomsten en viktig rolle. Serien Calendula Baby Care er bare ett eksempel på hvordan denne helende og nyttige planten blir brukt – mange av våre andre kosmetiske produkter og medisiner kunne ikke ha blitt fremstilt uten ringblomstens verdifulle ekstrakter. Dyrking av planten til frisk foredling finner hovedsakelig sted i Europas største biodynamiske medisinplantehage ved vårt hovedkvarter i Schwäbisch Gmünd i Sør-Tyskland.

I juni hver sommer begynner medisinplantehagen å blomstre: Ringblomster lyser opp landskapet med hundretusenvis av strålende oransje blomster som dekker et område på én hektar. Rundt 3 tonn blomster blir plukket for hånd, og deretter høstes det over 14 tonn med blader og stengler. De utgjør grunnlaget for tinkturer og urteekstrakter i cirka 30 av Weledas medisinprodukter og naturkosmetikk.

Ingrediens

Image of Calendula - Ingredients

Calendula Officinalis Extract

Calendula Officinalis Extract

Ekstrakter av ringblomstplantens blomstrende deler over bakken har en gulgrønn til brungrønn farge. De inneholder diverse karotenoider, flavonoider og saponiner. Calendula officinalis-ekstrakter har utjevnende egenskaper og støtter regenerering av huden.