Weledas arv

Grunnleggeres prinsipper

I Weleda har vi alltid forblitt tro mot våre grunnleggeres sterke åndelige prinsipper, og effekten av disse gir gjenklang over hele selskapet.

Weleda ble stiftet i 1921 av den østerrikske filosofen og naturvitenskapsmannen Rudolf Steiner, den nederlandske legen Ita Wegman samt Oskar Schmiedel, en kjemiker og farmasøyt fra München i Tyskland. Selskapet og dets moderne drift er fortsatt basert på den filosofiske ideologien og de høye verdiene knyttet til antroposofien.

Antroposofien er et spirituelt verdenssyn med europeiske røtter som nå er anerkjent verden over. Den fikk navnet sitt og ble formulert av Weledas grunnlegger Rudolf Steiner, som oversatte navnet til å bety «menneskets visdom». I motsetning til nåtidens praksis innenfor akademiske og universitetskretser, brukte Steiner betegnelsen for å utforske det spirituelle området ved hjelp av vitenskapelig og spirituell erfaring. Han viet hele sitt livsverk til dette. Steiners antroposofi tar utgangspunkt i eksakt vitenskapelig tenkning, med akkurat like eksakte forskningsmetoder – innledningsvis begrenset til materiens verden, og deretter utvidet til det åndelige ved hjelp av vitenskapen.

Vi som selskap er gjennomsyret av disse verdiene i alle operasjoner – i våre biodynamiske dyrkingsmetoder, rettferdig behandling av personale og aksjonærer, bærekraftige produksjonsprosesser samt kosmetiske og farmasøytiske prosesser. Vi fortsetter å utvikle oss i mange land ved hjelp av dedikerte personer som verdsetter verdiene våre. Vi er nå verdens ledende produsent av holistisk, naturlig, økologisk kosmetikk og medisin til antroposofisk terapi. 

Rudolf Steiner

Weledas grunnlegger

Filosofen Rudolf Steiner var grunnleggeren av Weledas prinsipper. Finn ut hvordan han påvirket selskapets verdier med mer.

Les mer

Ita Wegman

Legen Ita Wegman hjalp til med å formulere systemet for antroposofisk medisin og var medstifter av Weleda. Les mer om denne inspirerende kvinnen.

Les mer

Skin Food

Utnevnt til best multikrem
30 ml

Everon Lip Balm

Naturlig leppepomade til tørre, sprukne lepper
4.8 g

Iris Hydrating Facial Lotion

Naturlig fuktighetskrem til hus dom er fattig på fuktighet
30 ml

Iris Hydrating Day Cream

En naturlig dagkrem til tørr hud
30 ml

Iris Hydrating Night Cream

En naturlig nattkrem til hud som er fattig på fuktighet
30 ml