Oskar Schmiedel

En selvsikker mann som tok initiativet til produksjon av antroposofiske legemidler og kosmetikk.

Dr Oskar Schmiedel (30. oktober 1887 – 27. desember 1959) var farmasøyt, antroposof, terapeut, goetheansk vitenskapsmann og teosof. Han studerte kjemi på universitetet i München, og sluttet seg deretter til Teosofisk samfunn. Etter å ha hørt en forelesning av Rudolf Steiner i 1907 ble han hans elev, og i 1912 grunnla han det kjemisk-teosofiske laboratoriet, der det ble forsket på plantefarger på en antroposofisk måte. Han startet sitt eget laboratorium i 1913, hovedsakelig for å fremstille kosmetiske produkter.

Intensive produksjonen

Kort tid etter ba Rudolf Steiner ham om å flytte laboratoriet sitt til Dornach. Fra en primitiv liten hytte på stedet hjalp han til med utsmykningen av det første Goetheanum, men samtidig hadde han alt begynt å fremstille sine egne antroposofiske legemidler. Den intensive produksjonen av legemidler startet i 1919, først med hjelp fra dr Ita Wegman, og senere med hjelp fra dr Ludwig Noll (1872–1930), som han skapte et helt sortiment av kosttilskudd sammen med.

I 1922 ble Schmiedel ansvarlig for forsknings- og produksjonsavdelingen hos Weleda, og i 1924 ble han direktør for hele selskapet, noe han forble inntil sin død i 1959.

Oskar Schmiedel er ennå den dag i dag kjent som en forbilledlig farmasøytisk pioner. Det var han som grunnla det antroposofiske laboratoriet og startet produksjonen av kosmetiske og farmasøytiske produkter. Det var også han som ba Rudolf Steiner om å holde et medisinsk kurs for leger – en handling som mer enn noe annet løftet den antroposofiske medisinen opp og fram.