Weleda i dag

Weleda France, Huningue

Gir mennesker helbredelse, velvære og vitalitet

Weleda – en pioner og verdensledende produsent av holistisk naturkosmetikk og antroposofiske legemidler som gir mennesker helbredelse, velvære og vitalitet.

Weledas tre hovedanlegg ligger tett på hverandre, med hovedkvarter i Arlesheim i Sveits, bare noen få kilometer fra Weledas anlegg i Huningue i Frankrike. Bare 250 kilometer nordøstover ligger den tyske produksjonsdriften, i Schwäbisch Gmünd i nærheten av Stuttgart.

På disse anleggene foredles de fleste av de 1000 naturlige, bærekraftig produserte råmaterialene til Weledas produkter. Over 100 naturlige kosmetikkprodukter, 10 dietetiske produkter og cirka 2500 legemidler blir også fremstilt her. 

Kvalitetsstandarder og en omhyggelig bruk av ressurser går hånd i hånd

De høyeste kvalitetsstandarder og en omhyggelig bruk av ressurser går hånd i hånd når vi fremstiller produktene våre. Rundt 78 prosent av råvarene kommer fra økologisk eller biodynamisk dyrking og fra kontrollert innsamling fra naturen. Alle produktene er fullt og helt basert på naturlige stoffer –  kunstige konserveringsmidler og fargestoffer unngås konsekvent. Weleda har et glimrende omdømme for kvalitet, tillit og en bærekraftig forretningsutvikling.

Weleda – en pioner og verdensledende produsent

Weleda består av 19 majoritetsaksjonærer, og selskapet har cirka 2000 ansatte verden over. Cirka 40 prosent av kapitalen og cirka 80 prosent av stemmeretten i Weleda AG eies av to større aksjonærer: Det allmenne antroposofiske selskap (AAG, Dornach, Sveits) og Arlesheim Clinic (KA, Arlesheim, Sveits, tidligere Ita Wegman Klinik AG). De resterende registrerte aksjene og deltakersertifikatene uten stemmerett er i fri sirkulasjon. Kun medlemmer av AAG er berettiget til registrering i aksjeeierregisteret. Med hensyn til salg finnes Weleda i over 50 land på alle kontinenter.

Sosialt, miljømessig og økonomisk ansvarlig måte i all sin forretningsdrift

Siden selskapet ble stiftet i 1921, har Weleda handlet på en sosialt, miljømessig og økonomisk ansvarlig måte i all sin forretningsdrift (kobling til sider om bærekraft), fra innkjøp av ingredienser til fremstilling av kosmetikk og legemidler, emballasje og distribusjon.

Weleda dyrker også medisinplanter og har sitt eget anlegg for tinkturproduksjon, der en ytterligere foredling av ingredienser gjennomføres gjennom destillasjon, utvinning eller potensering. Selv om noen av metodene har endret seg med tiden, har vi alltid vært tro mot oss selv, våre grunnleggere og våre verdier. Vi har fulgt de samme prinsippene sosialt, miljømessig og økonomisk siden vi ble grunnlagt. Vi er fullstendig overbevist om at det er denne konsekvensen som utgjør en positiv forskjell i verden.