Vår historie begynner med en visjon

Grunnleggerne våre tenkte nytt innen hudpleie og medisin. Selv i dag fortsetter de å inspirere oss slik at helse og skjønnhet kan utvikle seg i harmoni med naturen og mennesket.

Vår visjon er en sunn verden

I 1920, et år før Weleda ble grunnlagt, holdt Rudolf Steiner sitt første foredrag for leger. Forelesningsrekken ble organisert av kjemiker Oskar Schmiedel. Året etter overtok filosofen Rudolf Steiner "Laboratorium på Goetheanum" i Sveits grunnlagt av Oskar Schmiedel. Nå startet kommersiell produksjon av legemidler og hudpleieprodukter i Schwäbisch Gmünd i Tyskland. Samtidig grunnla den kvinnelige legen Ita Wegman det som i dag er Arlesheim-klinikken i Sveits. Med helt nye ideer inspirert av antroposofien utviklet våre grunnleggere en sterk visjon som skulle bringe mennesker og natur tettere sammen.

Vår dype forståelse av sammenhengen og likhetene mellom mennesker og planter gjør at vi kan utvikle bedre naturlige produkter. Weleda ser på mennesker med et helhetlig perspektiv, og vår naturlige hudpleie fremmer en sunn balanse mellom kropp, sinn og sjel.

Vårt firmanavn, Weleda, beskriver den klare forbindelsen mellom mennesker og natur. "Veleda" var en tittel som en gang ble gitt til kunnskapsrike medisinkvinner.

Hva inspirerte grunnleggerne våre?

Weleda ble grunnlagt av mennesker som ønsket å endre og påvirke fremtiden til det bedre. Legen Ita Wegman og filosofen og forskeren Rudolf Steiner så likhetene mellom natur og menneske. Sammen begynte de å produsere hudpleieprodukter og medisiner ved hjelp av naturlige ingredienser for å fremme helse og skjønnhet.

Fra et medisinsk kurs til en hage med medisinske planter

  • I 1921 ble kommersiell produksjon av hudpleieprodukter og legemidler lansert i Schwäbisch Gmünd, Tyskland.
  • I 1922 ble den første hagen med medisinplanter etablert i Schwäbisch Gmünd, Tyskland. I dag dyrker vi disse plantene i henhold til prinsippene for biodynamisk landbruk i våre åtte egne hager rundt om i verden.

Våre produkter er tilgjengelige over hele verden

I dag finner du vår sertifiserte naturlige hudpleie i over 50 land. Vi henter våre naturlige råvarer fra hele verden. Som medlem av Union for Ethical BioTrade (UEBT) oppfyller vi strenge kriterier og sikrer at rettferdig og bærekraftig utvinning av alle råvarer skjer i hele forsyningskjeden. I våre åtte egne hager over hele verden dyrker vi også noen medisinplanter i henhold til prinsippene for biodynamisk landbruk.