Vi beskytter biologisk mangfold over hele verden

Når vi produserer vår naturlige hudpleie, behandler vi jordens ressurser med stor forsiktighet. På denne måten beskytter vi biologisk mangfold og bidrar til sunn jord rundt om i verden.

Biologisk mangfold er grunnlaget for et sunt liv

Hvorfor er biologisk mangfold så viktig? Det er det rike mangfoldet av liv på jorden på alle nivåer - fra mangfoldet av økosystemer som skoger, enger og innsjøer, til mangfoldet av planter og dyr. Dette systemet med forskjellige livsformer påvirker alt liv på vår planet og er svært følsomt. Balansen sikrer vårt velvære. Derfor arbeider vi i Weleda målrettet for å bevare, beskytte og øke det biologiske mangfoldet.

Biodynamisk landbruk: en sunn måte å vokse på

Alt som vokser og trives i Weledas hager dyrkes i henhold til prinsippene for biodynamisk landbruk. Vi bruker ikke kunstgjødsel eller plantevernmidler. Vi ser hagene våre som økosystemer med planter, jord og dyr som trives både over og under bakken. Vi vil at disse organismene skal være sunne og i balanse. Grunnleggerne våre bidro til å realisere ideen om biodynamisk landbruk, og nå hjelper vi våre kunder og ansatte med å håndtere denne bærekraftige oppdrettsmetoden.

Livet streber alltid etter mangfold.
Ueli Hurter, biodynamisk bonde og styremedlem i Weleda

Opprinnelsen til biodynamisk landbruk

I nærheten av Breslau i dagens Polen ba en gruppe bønder i 1924 om råd fra vitenskapsmannen og filosofen Rudolf Steiner, en av Weledas grunnleggere. Bøndene var bekymret, kvaliteten på avlingene, jordens fruktbarhet og helsen til planter og dyr hadde gått merkbart ned. På forespørsel fra bøndene ga Steiner en rekke forelesninger om "Jordbrukets velstand", som ble utgangspunktet for økologisk landbruk.

Vår forpliktelse til sunn jord

I tillegg til at våre økologiske ingredienser er av høyeste kvalitet, går vårt bærekraftsengasjement lenger enn det - vi bryr oss også om hvordan det dyrkes. Jorden spiller en viktig rolle, det er en forutsetning for en sunn utvikling av planter. Vår naturlige dyrkingspraksis holder jorden sunn og full av næringsrik humus, og skaper et hjem for mange nyttige organismer, regnormer for eksempel som gjør jorden fruktbar slik at sunne planter kan trives. Vi trekker deretter ut nærende stoffer fra disse plantene i våre naturlige hudpleieprodukter.

Hagene våre er økosystemer der det biologiske mangfoldet trives

Weledas åtte hager er spredt over forskjellige kontinenter og er sentrum for biologisk mangfold. Det er her vi dyrker våre medisinske planter for vår naturlige hudpleie. Ved å bruke prinsippene for biodynamisk landbruk har vi skapt robuste økosystemer som tåler varme, regn og tørke godt, og hvor biologisk mangfold kan vokse seg større.

Med vår frøstrategi ønsker vi å bidra til å sikre at økologiske frø fortsetter å være tilgjengelige for bønder i fremtiden
Anette Engel er leder for råvareinnkjøp hos Weleda

Vi er forpliktet til mangfoldet av frø

Frøene må være fribestøvet. Det er fordi planter med de samme egenskapene, som motstand, bare kan dyrkes på nytt fra frie pollinerte frø. Med vår frøstrategi jobber vi for å bevare biologisk mangfold og sikre tilstedeværelse av naturlige råvarer. Som en del av denne innsatsen støtter vi også andre initiativer, inkludert Save our Seeds. Vi er en av grunnleggerne av Sunflower Initiative for Bio-Seeds (IBS, Initiative Bio-Saatgut Sonnenblumen), som har som mål å dyrke fritt pollinerte økologiske frø fra hybridfrø. Vi er også medlem og medstifter av Hortus officinarum, en forening som fremmer biodynamisk dyrking og vekst av medisinske planter.

Vi dyrker plantene våre med omhu, for ditt velvære

Kompost, plantegjødsel og andre preparater spiller en viktig rolle i biodynamisk landbruk, de sikrer jordens fruktbarhet. Målet vårt er å lufte jorda og berike den med naturlige næringsstoffer slik at året før gjenvinnes, i stedet for å risikere utarming og overforbruk. Her er tre eksempler på hvordan vi naturlig styrker plantene våre og forbedrer deres motstand mot:

Horn silisiumdioksid

Horn silisiumdioksid styrker planter og stimulerer sunn utvikling - akkurat som når folk spiser et sunt kosthold for å styrke immunforsvaret. Forberedelse sprøytes deretter over plantene våre som en fin tåke.

Kompost

Komposten er stedet der alt starter, slutter og starter på nytt. Alt som er igjen etter stell og innhøsting av våre hager og er godt brukt. Kompostering omdanner hageavfall til næringsrik humus.

Fermentert brenneslete

For å styrke plantene bruker vi nesleforberedelse i hagene våre. Det er både et naturlig skadedyrsmiddel og en plantebasert flytende gjødsel. Brenneslete er tilberedt ved å suge friske neseplanter i vann, hvor de får gjære i solens varme i omtrent to uker. Etter det fortynnes preparatet med vann og sprøytes deretter over plantene.