Livets årstider

Weledas filosofi er at det å bli eldre er naturlig – vi vil ikke stanse denne prosessen, og vi ønsker ikke å gjøre noen yngre.

I stedet vil vi at kundene våre skal føle seg tilpass og se godt ut, ved at deres indre skjønnhet skinner gjennom i alle livets faser. Utstråling innenfra og ut er svært viktig for oss.

Sjuårssyklusene

Selv om det er et velkjent og innlysende faktum, legger vi ofte ikke merke til det: Den naturlige verdenen rundt oss er i en konstant tilstand av rytmisk forandring og fremgang. Og i likhet med at årstidene demonstrerer naturens syklus, er kroppen vår hele tiden del av en konstant rytme av forandringer. Når en sju år lang syklus er fullført, har kroppens celler fornyet seg selv, og hvert sjuende år har bevisstheten vår muligheten til å utvikle seg på en markant måte.
 

Sjuårssyklusene

> Alderen 21-28

> Alderen 28-42

> Alderen 42 - 56

> Alderen 56+

Fra barndom til voksenlivet

Antroposofien anerkjenner disse sjuårssyklusene som deler opp livene våre, og viser hvordan ulike aspekter av menneskelivet trer frem mens vi utvikler oss gjennom dem. I de første tre sjuårsperiodene (alderen 0 til 21) utvikler kroppen seg fra barndom til voksenlivet. Når denne fysiske fasen er overstått, kommer det tre sjuårsperioder (alderen 21 til 42) der ånden og sjelen utvikler seg. I løpet av denne tiden stiller vi oss selv spørsmål som: «Hvem er jeg? Hvordan ønsker jeg å leve? Hva gjør meg unik med tanke på hva jeg liker og hva jeg er flink til?» I alderen mellom 42 og 63 år utvikler sjelen og det såkalte «høyere selvet» seg gradvis. I denne livsfasen stiller vi oss stadig mer til rådighet for andre mennesker og er i en posisjon der vi kan dele kunnskapen vår for å hjelpe og veilede andre.

Disse endringene skjer ikke alltid spontant, og vi takler dem ikke alltid på en rolig og tilfreds måte. Noen ganger må det omveltninger og kriser til for å hjelpe den personlige utviklingen på vei. Den gode nyheten? Hvis vi aksepterer disse endringene på en bevisst måte, og er klar over dem, har vi større sjanse for aktivt å gi livet vårt en ny retning.

Et liv mellom ytterligheter

Hva huden trenger mellom 21- og 28-årsalderen

Unge voksne er i den mest fargerike fasen av livet sitt. De har endelig blitt uavhengige nok til å oppdage hva verden har å by på, og mange ting endrer seg for dem. I denne livsfasen svinger vi mellom spenningen ved å gå på oppdagelsesferd og ønsket om trygghet. En slik konstant forandring avspeiler seg ofte i huden, som kan være tørr og delikat, men også uren og tilbøyelig til betennelse.

Irisplanten har et naturlig talent for å balansere mellom ekstreme forhold. Stengelen regulerer fuktighet så godt at planten kan trives i en myr, men den tåler også fint perioder med ekstrem tørke. Som nøkkelplante for en av hudpleieseriene våre tilfører irisen nettopp disse egenskapene til vår hudpleie for unge voksne. Den støtter hudens evne til å regulere seg selv, og gjør det dermed lettere å finne tilbake til en sunn balanse.

Iris Hydrating Day Cream

En naturlig dagkrem til tørr hud

Iris Hydrating Facial Lotion

Naturlig fuktighetskrem til hus dom er fattig på fuktighet

Iris Hydrating Night Cream

En naturlig nattkrem til hud som er fattig på fuktighet

Når livet blomstrer

Hva huden trenger mellom 28- og 42-årsalderen

Idet vi når 30-årsalderen, oppdager vi at livet har en dypere mening. Det handler ikke bare om å oppleve så mye som mulig, men snarere om kvaliteten og effekten av opplevelsene våre. Arbeid, familie, fritid, vennskap – vi må sjonglere mange krav samtidig i denne fasen av livet. Følelsesmessig beveger vi oss ofte mellom ungdommelig overskudd og voksen sinnsro. Huden merker tilsvarende endringer – den er fortsatt ung og elastisk, men har også utviklet de første uttrykkslinjene og tilpasser seg ikke så hurtig til stress som den pleide å gjøre. I denne fasen av livet tilbyr den vakre villrosen sårt tiltrengt harmoni og regenerering. Rosen er mild og hardfør på samme tid. Den kombinerer motsetninger og avbalanserer svingninger. I vår serie Wild Rose Facial and Bodycare støtter frøolje fra Rosa Mosqueta hudens struktur og hjelper den med å bevare fuktigheten. På en subtil måte styrker villrosen huden slik at de første rynkene reduseres.

Wild Rose Smoothing Day Cream

Få glatt hud med naturlig ansiktspleie

Wild Rose Smoothing Night Cream

En naturlig nattkrem med nypefrøolje

Wild Rose Smoothing Eye Creme

Lett naturlig øyekrem med nypefrøolje

Wild Rose Smoothing Facial Lotion

Naturlig fuktighetskrem for glattere hud

Etter hvert som vi blir eldre, blir vi rikere på erfaringer.

Hva huden trenger mellom 42- og 56-årsalderen

Etter hvert som vi blir eldre, blir vi rikere på erfaringer. Vi har etablert oss i livet, vi har fast grunn under føttene, vi er i full sving og utvikler personlig karisma – eller det vi kan kalle «karakter». Tidligere i livet fokuserte vi mest på fremtiden, men nå blir vi mer bevisste på fortidens betydning. Men denne fasen i livet er ikke en periode av stillstand – mer et omdreiningspunkt hvor nye retninger enda en gang dukker opp.

Granateplet er planten som avspeiler denne balansetilstanden perfekt. Her skjer ikke utviklingsfasene i en fast rekkefølge, som i andre planter: Her er de flettet inn i og overlapper hverandre. I hver livsfase er både fortiden og fremtiden tydelige i plantens vekststadier. Derfor er de aktive ingrediensene i granateplet så velegnet til huden i denne alderen. Nå holder ikke huden lenger så godt på fuktigheten, den blir raskere tørr og mister sin styrke og elastisitet. Vår serie Pomegranate Facial and Body Care er i stand til å følge disse endringene på en utmerket måte som støtter regenerering av huden og aktiverer cellefornyelse.

Pomegranate Firming Day Cream

Naturlig dagkrem som reduserer rynker

Pomegranate Firming Night Cream

Aktiv naturlig nattkrem mot rynker

Pomegranate Firming Face Serum

Naturlig anti-aging-serum med granateplejuice

Pomegranate Firming Eye Cream

Naturlig øyekrem mot rynker

Nyorientering og nye begynnelser

Hva hud over 56 år trenger

Etter å ha vært fullstendig opptatt av hverdagen i årtier og funnet tilfredshet i å organisere og gjøre en innsats i familien og på jobben, søker mange av oss en ny intellektuell/spirituell dimensjon i livet. Nå som vi endelig har mer tid til oss selv, kan vi skifte fokus fra «jeg må» til «jeg kan» eller «jeg vil». Den modne kvinnen begynner å løsrive seg fra sitt tidligere hverdagsliv og griper de nye mulighetene som spirer frem. Hun setter sin lit til erfaring og intuisjon for å leve sitt nye liv som et individ som har en unik karakter.

Den gyllengule nattlysen har også frigjort seg fra den vanlige rytmen i planteriket ved å blomstre når natten faller på. Den fremmer den modne kvinnens nye selvfølelse, støtter en sunn hud og gir individualiteten lov til å komme til syne. Nattlys samarbeider med moden hud – som har tendenser til tørrhet, stramhet og rynker – og tilbyr regenererende impulser som stimulerer, stabiliserer og forsterker hudens barriere og bidrar til å utvikle en ny type utstråling.

Evening Primrose Day Cream

Dagkrem med nattlysolje som gir spenst til huden

Evening Primrose Night Cream

Nattkrem med nattlysolje som gir spenst til huden

Evening Primrose Eye & Lip Cream

Leppe- og øyekrem som gir naturlig spenst