Sanser

Lavendelolje – Bra for både kropp og sjel

Lavendel er en vakker lilla såkalt halvbusk, som både lukter deilig og har mange helsefremmende egenskaper. Lavendel har vært brukt i Norge siden 1400-tallet, men var kjent allerede i antikkens dager i andre deler av verden.

I Norge har det lenge vært tradisjon å legge tørket lavendel i linskapet, for å gi en lett parfyme til stoffene. Siden den tradisjonen ble skapt har utviklingen tatt av og i dag snakkes det mest om eterisk lavendelolje som utvinnes fra lavendelblomstene. Lavendelolje er i dag en av de eteriske oljene som er mest brukt i både hudpleie og aromaterapi.

De positive helseeffektene av lavendelolje

Lavendelolje er bra for både kropp og sinn. Oljen har en avslappende og beroligende effekt på sentralnervesystemet, og er derfor ofte brukt ingrediens i aromaterapi.

Lavendel har tradisjonelt vært brukt i lang tid da det har vist seg å bidra til å lindre spenninger, rastløshet, søvnvansker, fordøyelsesbesvær, kramper og dårlig blodsirkulasjon. Den direkte effekten på nervesystemet senker stressnivået og fremmer sunn søvn.

Lavendel i hudpleie

Å bruke lavendel i hudpleie kan gi huden mange synlige fordeler som myk hud, og tilføre fuktighet til huden. Med innholdet av gunstige vegetabilske fettsyrer i lavendelolje blir huden godt fuktet. Weledas Lavender Relaxing Body Oil etterlater huden myk, avslappet og fuktighetsbalansen i huden bevares.

I Weledas hudpleieserie Lavender, har vi tilsatt økologisk lavendelolje fra Moldova. Oljen utvinnes med vanndamp og går gjennom en nøye prosess for å opprettholde kvalitet for både odlere og innhold. les mer om utvinningen av Weledas lavendelolje.

Slik bruker du lavendelolje

Personer som synes det er vanskelig å slappe av eller rett og slett tiltrekkes av den magiske lavendelduften, kan dra nytte av de positive effektene i hverdagen ved å bruke produkter som inneholder ekte eterisk olje fra lavendel av høyeste kvalitet, som Weledas dusjkrem med lavendel, badeolje med lavendel eller kroppsolje med lavendel.

I tillegg til å tilsette lavendelolje i hudpleieprodukter, kan den brukes direkte som urtemedisin og brukes som en punktbehandling for å få bukt med visse plager.

Bruk lavendelolje fra Weleda slik:

  • Masser oljen på lett fuktet hud etter en dusj eller et bad.
  • Kombiner med Weledas Lavender Aroma Shower Relax eller Lavender Relaxing Bath Milk.
  • Kan med fordel brukes til en beroligende massasje.

Gi deg selv eller en du er glad i en rolig spa-kveld hjemme med vår hudpleieserie Lavender.

Lavender Body Oil

Beroligende kroppsolje med lavendel
100 ml

Lavender Relaxing Bath Milk

Beroligende bad med lavendel for myk hud
200 ml
Aroma Shower Relax

Aroma Shower RELAX

Beroligende dusjkrem
Avslappende duft som er vitenskapelig bevist.
200 ml